Oamenii lui Tic

Să deschidem toate sertarele din sufletul acestui proiect 🙂

Vă mulțumesc!

Tuturor, tuturor celor care ați donat pentru apariția acestei cărți, tuturor celor care v-ați implicat în realizarea ei, tuturor celor care și-au dorit-o, care mi-au cerut-o, care m-au intrebat iar și iar ”Când apare cartea?” Iat-o! Cartea pe care o ții în mâini este o felie din sufletul meu. O felie mare, delicioasă și pufoasă, preparată dintr-o rețetă cum nu vei mai întâlni, pentru că am luat un pic din fiecare om bun care mi-a întins mâna și zâmbetul pentru ca ”Domnul Tic” să aibă cu adevărat file, coperți, pagini numerotate și oameni care ne citesc. Voi știți ce mult înseamnă toate astea? MULT!

Dați-mi voie să vi-i prezint pe Oamenii lui Tic, oameni cărora am să le așez cartea în mâini și-am să le spun: ”Să fie cu soare! Vă mulțumesc!”: Andrei Melinte (fotograful sufletului nostru), Cristian Unguraș, Adelina Filimon, Cecilia Mihoc Onosa și Ovidiu Adrian Onosa (oamenii care m-au ajutat din umbră, care au crezut în cartea mea, care au investit în ea și care m-au ajutat la promovarea și distribuirea ei), Delia Tomei (desenatoarea noastră, care ne-a făcut minunata copertă a acestei cărți și care ne-a desenat povestea în culori), Sorina Bostan (care ne-a făcut site-ul magic www.laurababan.ro), Dana Georgiana, Adriana Zavoi, Alice Ciobanu, Madalina Buzdugan, Gabriela Curelaru, Ines Prodan (fetele lui Tic, echipa de PR care m-a ajutat în strângerea de fonduri și în organizarea evenimentului ”Ziua Internațională a Domnului Tic” la care a cântat Bobo Burlăcianu și Ștefana Ganea de la trupa ”The small towns”), Alex Savitescu (responsabil de moțarea textului pe care i l-am trimis în Word), Mihaela Nițu, doamna prof. Mariana Sava, Mihăiță Papară (corectură și iar corectură, primii mei cititori), Nicoleta Stoian și Laura Bucătaru (fetele cu mâini dibace și dragi, care ne-au meșterit mici surprize frumoase pe care să le dăm cadou celor care donează pentru acest proiect).

Le mulțumesc și iar le mulțumesc celor care au donat bănuți pentru acest proiect: David Claudia, Eli Militaru, Cristina Bocsan, Andrei Radio HIT, Nicoleta Stoian, Barbu Cleopatra, Mihaela Trenca, Mihaela Ciobanu, Loredana Lory, Flavius Urs, Lavinia Biltog, anonim, Alina Mâzgâlică, Sava Ioana, Cerbu Andreea, Emma Loredana Maxim, Mercori Cristina, Deea Petrica, Iza Sim, Vasilica, Cruella, fam. Ciortan, Claudia, Teodora Tompea, Angie, Simona Andreea, Laura Frunza, Daniela Hriscu, Rita Oarga, Sandina Bunescu, Dana Popa, Loredana Bunescu, Bogdan Dumitrescu, Barbu Alexandru, Mihaela Berneaga. Fiecare ar fi putut să facă orice altceva cu banii. Dar acești oameni răzleți în lumea asta, fiecare venind dintr-o zare, și-au făcut loc în suflet pentru cartea noastră și-au donat câte o sumă. Niște bani cu care puteau să-și cumpere altceva, orice, poate copiilor, poate sieși, poate părinților. Poate doar ceva cu care să se răsfețe. Dar au stat la un ghișeu, mi-au dictat contul, m-au chemat în casa lor, ne-am întâlnit în parc ori mi-au trimis prin altcineva o sumă. Cât au putut. Puteau face altceva cu banii. Dar mi i-au dat mie, pentru visul meu, pentru cartea mea, pentru cuvintele alea care într-o zi vor sta sub ochii lor, vor zâmbi și vor ascunde printre rânduri un ”Mulțumesc!” spus șoptit. N-aș fi putut singură! Mulțumesc și domnițelor care au cumpărat rochițe de pe pagina de Facebook Rochiile Laurei! Vă mulțumesc că le purtați și vă mulțumesc că le-ați îndrăgit!

Această carte nu ar fi existat fără oamenii care m-au încurajat, care ne-au îndrăgit, ne-au dat ”Like” și s-au hlizit alături de noi sau s-au înduioșat în zilele în care sufletul mă îmboldea să spună tot ce simte. M-am emoționat recitind mesajele voastre, pe unele vreau să le așez și aici, ca într-o cutie imaginară de lemn încrustat, pe care o voi mai deschide din când în când (le scriu doar numele mic prietenilor mei, căci cele mai multe sunt pescuite din mesajele private):

”M-am învățat să te citesc, copil cu zâmbet frumos! Faci foarte bine ce faci, și eu citesc, și te recitesc! Și am nevoie de rândurile tale! Eu când nu le găsesc mă simt ca în pustietate. Voi și rândurile voastre sunteți picăturile de rouă care umezesc buzele celor însetați. Ascultă la mine: SCRIE! Va fi o carte cum nu a mai existat vreodată, despre Tic, despre voi doi.”

–           Gabriela

”Ești un parfum frumos, plăcut. Pe mine, fiecare poveste pe care o scrii mă trimite într-un alt timp. Îți mulțumesc!”

–           Ana

”Dragă Laura, ai un dar: scrii frumos, scrii din suflet, scrii cu inima. Și e minunat când nu ții darul doar pentru tine, ci îl împarți cu alții. E ca în pilda talanților, orice dar trebuie înmulțit. Îmi place că scrii altfel decât mulți alți bloggeri, când te citesc pe tine parcă citesc o carte veche, scoasă dintr-o blibliotecă prăfuită.”

–           Roxana

”Cât de puțini oameni se mai pot bucura din suflet, curat. Ai readus în viața mea copilăria și inocența și abia aștept dimineața/noaptea să găsesc cuvintele tale! Scrie, pe mine mă fericesti!  Cine se mai poate lăuda că are o prietena-zână reală?! Tu ești o zână din povești și ești aievea! Și te iubesc pe tine și poveștile tale și rochiile și andreiul și ticul și bicicleta ta!”

–           Cristina

”Într-o lume în care alergătura după aur este scopul vieții, citind rânduri despre bicicleta roșie, un câine, un bătrânel cu barba căruntă, o bătrânică, iarbă, toamnă și mai câte… este ca și cum ți-ai hrăni sufletul cu ceva ce ai uitat că este important. Dar de aceea sunt cei ca tine care au darul de-a arăta valoarea acestora prin cuvinte care intră în inimă acolo unde trebuie. Complimente!”

–           Flaviu

”Te pup și să mai scrii de Tic. Și de Andrei. Și de bunica. Și de bunicul. Și de tot ce ai tu chef! Eu citesc.”

–           Andrada

”Abia te-am cunoscut și ești acea lume pe care o caut în jur și nu e de gasit… Ești o bucurie pentru cei care te întâlnesc!”

–           Marcela

„Ai făcut din Tic ăsta cel mai uman personaj pe care îl știu. Ești un soare de câte ori scrii, cred că ești cea mai fericită femeie online. Ai un potențial emoțional fantastic și un mod miraculos de a-l așterne din călimară. Scrii atât de simplu, fără neologisme pompoase, atât de sincer e totul, de pur… Semn bun pentru că totul e o pornire lăuntrică. Iar pozele sunt absolut geniale, o chimie perfectă între fotograf și poza în sine. Armonie, pasiune, multe d-astea la un loc. Idei briliante, merită un catalog!”

– Andrei

”Povestea ta este poveste unor oameni care au descoperit fericirea de a trăi. Să o continui, dragă Laura!”

–           Tatiana

”Întâlnirea cu tine entuziasmează pe oricine! Când te citesc mă nectarizez. Trebuie neaparat carte, sunt cu ochii pe tine!”

–           Cosmin

”Laura, te pricepi și știu secretul tău: e bucuria și fericirea cu care povestești tot. Preferatele mele sunt scrisurile despre Tic, ori de câte ori citesc te admir și mă faci să zâmbesc. Uneori scrii adorabil, cum scrie un copil pentru Moș Nicolae. Uneori scrii ca o profesionistă din New York, uneori scrii ca Eminescu și uneori scrii ca și cum ai fi cea mai fericită persoană din lumea și universul ăsta.”

–           Gyorgy

”Să scrii o cărticică despre Tic din postarile de pe FB. Serios! Cu tot cu momentul de cumpăna – deci nu vei căuta un apogeu. Sau două! Una pentru adulți, cu iubirea in doi plus un cățel, una pentru copii, despre un cățel năzdrăvan care se pierde dar pe care dragostea stăpânei îl salvează. O carte românească veselă, pozitivă și isteață. Eu o cumpăr! Te pup și îți doresc multă răbdare cu cartea, că inspirație ai din plin. Se vede de la o poștă că scrii cu inima. Laura Baban. O să mai auzim de tine!”

–           Dana

”Laura, oau, cu câtă emoție dau accept. Sunt îndrăgostită de domnul Tic! Credeți ca de la sute de km, a auzit ea cum am plâns, când l-a pierdut pe Tic? Sau cum am țipat de bucurie, când l-a gasit? Da? Inseamna că știe și cât îmi sunt de dragi povestioarele ei și minunatele poze, făcute de Andrei. Ii admir de multă vreme, în secret. Acum, vor putea vedea și prietenii mei, ce oameni minunați sunt. Iar Tic, ah, Tic, să-l pup pe botic. Aștept cu drag și interes cartea!”

–           Claudia

”Laura, ești? Sau ești în povești cu domnul tău cel simpaTIC? Băi, să știi că sunt fana ta.”

–           Vivi

”Mă gândeam… e destul de ciudat ca o femeie și frumoasă și deșteaptă care câștigă un premiu de debut literar să nu publice. Frumoasă, deșteaptă, talentată… sigur nu ești bărbat? Brava donșoar, brava la matali!”

–           Ciprian

”Am citit cu plăcere, repet, CU PLĂCERE, tot ce am găsit scris de tine. Ai o ușurință a scrisului, un stil jucăuș, plin de freamătul vârstei tale… M-ai prins cu Tic, cu patinajul, cu rochiile… cu bucuria de a trăi, care transpare peste tot, din tot: râs, culori, cuvinte, atitudini. Cuvintele sufletului tău trebuie adunate într-o carte. Neapărat!”

–           Mariana

Lasă un răspuns